Langstraat Vandaag

Informatiebijeenkomst voor mantelzorgers

Donderdag 10 september 2015 door redactie

Ongeveer één op de vijf mensen zorgt intensief voor een zieke of gehandicapte partner, familielid of een vriend. Zij worden ook wel familiezorgers/mantelzorgers genoemd. "De gemeente  hecht veel waarde aan hun inzet. Waar nodig bieden zij mantelzorgers ondersteuning en informatie. Dat gebeurt op verschillende manieren" aldus de gemeente Waalwijk.

Expertisecentrum Familiezorg organiseert namens de gemeente Waalwijk een informatiebijeenkomst op maandagmiddag 28 september. Tijdens de bijeenkomst verzorgt René Mijland van Buro Zorgregie een presentatie. René is een onafhankelijk zorgadviseur die tevens wijkverpleegkundige is. Hij praat de aanwezige bij over de financiële-, wettelijke- en praktische mogelijkheden omtrent zorg. Uiteraard neemt hij de laatste ontwikkelingen van Prinsjesdag mee in zijn presentatie.

De locatie voor de bijeenkomst is Borrelrestaurant James, Tilburgseweg 6 in Sprang-Capelle. Ontvangst is vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur start het programma. 

Vooraankondiging Dag van de Mantelzorg 
Eén dag per jaar staat in het teken van Mantelzorg.  Een uitgelezen moment om alle mantelzorgers te bedanken voor het extra werk dat zij dag in – dag uit doen!  In Waalwijk wordt deze dag op dinsdag 10 november 2015 gevierd. Locatie hiervoor is Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder in Waspik. Er zijn leuke workshops, er is theater en er wordt voor een heerlijk lunch gezorgd. 

Aanmelden
Geïnteresseerden voor de informatiebijeenkomst en/of de Dag van de Mantelzorg kunnen zich aanmelden bij info@exfam.nl Deelname is gratis.
Meer nieuws