Langstraat Vandaag

Hondenkenner Petra van Hipdogs: “Een hond is ook een gezinslid”

Woensdag 8 juni 2016 door redactie

DRUNEN - Honden hebben altijd een rol gespeeld in het leven van Petra Kelders (49). De eigenaresse van hondenboetiek Hipdogs uit Drunen weet alles over de trouwe viervoeter. “Vroeger was een hond gewoon een hond. Nu is het dier een gezinslid.”
 

Liefde, aandacht, trouw, vrolijkheid. Zo maar wat kreten die bij iedereen opkomen als het over honden gaat. Baasjes vertroetelen hun dier dan ook graag. Naast een goede verzorging en eten verdient een hond meer dan dat. “Niemand is zo betrouwbaar als je eigen hond. Het dier zorgt ook voor gezelligheid in huis. In sommige gezinnen wordt een hond zelfs gezien als een klein kindje.” Logisch dus dat een hond in de watten mag worden gelegd. Hipdogs voorziet in een breed scala aan betaalbare luxe-producten die het leven van een hond en zijn baasje comfortabeler maken.

Webshop
Neem bijvoorbeeld draagtassen. “Die zijn ideaal als je even erop uit wilt. Bovendien mogen deze tassen doorgaans mee als handbagage in het vliegtuig. Dan hoeven de dieren niet in een apart ruim te verblijven”, zo weet Kelders. Nu de zon zich steeds meer laat zien ontstaat er ook vraag naar onder meer buggy’s en fietsmanden. Deze en nog veel meer andere benodigdheden zijn in alle soorten en maten te bewonderen in de winkel aan het Plataanplein 6. Voor wie geen tijd heeft om de zaak te bezoeken is er een handige webshop: www.hipdogs.nl. Alle producten die online staan, zijn altijd op voorraad.

Trouwkleding
Tussen alledaagse dingen als voer(bakken), snacks, poepzakhouder, halsbanden en manden staan er ook opmerkelijke producten tussen. Zo bestaat er bijvoorbeeld trouwkleding voor de viervoeter. “Een hond hoort altijd bij je, dus ook als je gaat trouwen. Deze kleding komt ook goed van pas bij gala’s.” En zo zijn er nog veel meer producten die in het oog springen. De winkel is dan ook een walhalla voor hondenliefhebbers.

Voor iedereen
Petra Kelders kan dan ook rekenen op een brede klandizie. “Hipdogs is er voor iedereen. Ook voor mensen met een smalle beurs. Iedereen moet namelijk zijn hond kunnen verwennen.” De zaak is zo populair dat ook hondenbezitters buiten de provincie – en zelfs bekende Nederlanders – Hipdogs weten te vinden.  

Trend
Dat is niet zo vreemd. Petra weet namelijk alles over honden. Ze begon ooit met een trimsalon en kreeg steeds meer vragen over bijproducten. Die trend is alleen maar groter geworden. “Honden worden tegenwoordig steeds vaker in de watten gelegd”, constateert Kelders. Inmiddels heeft ze al zo’n 15 jaar een eigen zaak met alles waar honden, en hun baasjes, blij van worden. Ze nodigt dan ook alle hondenliefhebbers uit voor een bezoek aan Hipdogs. “Uw hond verdient het.”


Hipdogs
Plataanplein 6
5151 AV Drunen
Telefoon: 0416-372507
www.hipdogs.nl 
info@hipdogs.nl
Meer nieuws