Langstraat Vandaag

Hoe ziet jouw nieuwe droomkeuken eruit?

Donderdag 5 april 2018 door redactie

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van een nieuwe keuken? Bij het inrichten van een keuken komt veel kijken. Een keuken kopen is een flinke investering. Maar als de keuken eenmaal is geplaatst gaat hij ook weer jarenlang mee. Het is belangrijk dat de keuken van goede kwaliteit is en ook helemaal naar je zin is, zodat je er heel lang van kunt genieten. De keuken is de plek in huis waar we ook veel tijd doorbrengen. Niet alleen voor het koken van een heerlijke ovenschotel maar ook gewoon voor ‘qualitytime’ met het gezin, vrienden of familie.

 

Inspiratie opdoen

De zoektocht naar jouw droomkeuken begint met het opdoen van inspiratie. Welke stijl heeft jouw voorkeur? Hierbij kun je denken aan de juiste kleuren, de materialen en de indeling. Bij keukenspeciaalzaken kun je inspiratieboeken opvragen. En ook op Pinterest en in woonbladen kun je je favoriete stijl uitzoeken. Een goede tip is om de nadelen van je oude keuken op te schrijven. Zo zorg je ervoor je dat die in je nieuwe keuken niet meer voorkomen.

 

Welke indeling wil jij?

Voor het bepalen van de indeling ben je ook afhankelijk van de plek waar de keuken komt. Heb je alle vrijheid voor de inrichting, zoals bij een nieuwbouwwoning? Of komt de keuken weer op dezelfde plaats? In beiden gevallen biedt een keukenontwerp uitkomst. Je kunt bijvoorbeeld zelf je droomkeuken ontwerpen met behulp van een online keukenplanner. Maar je kunt ook een keukenspeciaalzaak inschakelen. Het is belangrijk om in ieder geval rekening te houden met lichtinval, de plaats van de ramen en eventuele deuren. Ook niet onbelangrijk is het om te zorgen voor voldoende werkruimte en de bereikbaarheid van fornuis, koelkast, spoelbak en vaatwasser.

 

Keukenwerkblad: waar dien je rekening mee te houden?

Het werkblad van een keuken wordt vaak als blikvanger gezien. Er is veel keuze in materialen en mogelijkheden. Populaire materialen zijn bijvoorbeeld composiet, beton, keramiek of hout. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen kenmerken. Houd rekening met de ideale werkhoogte, zodat je ergonomisch verantwoord kunt koken. Als je een ruim aanrechtblad wilt, is het mogelijk om je blad extra diep te maken. Vind je het belangrijk dat je werkblad goed schoon te maken is? Houd daar dan ook rekening mee bij het uitkiezen van het materiaal.

 

Keukenadvies

Natuurlijk zijn er nog veel meer praktische tips te die jou helpen. Het is ook altijd goed om te luisteren naar het advies van de keukenadviseur. Hij kan vaak informatie geven, waar jij nog helemaal niet aan gedacht hebt. Sta open voor deze tips en suggesties. Samen met jouw eigen ideeën en ideeën van een andere partij, wordt het een keuken waar je altijd al van gedroomd hebt.

 

Koken maar!

Heb je je droomkeuken besteld? Dan kun je vast niet wachten tot het moment dat deze is geïnstalleerd en ingericht en je met koken kunt gaan beginnen. Ga je direct voor culinair of kies je eerst voor een lekkere makkelijke maaltijd? Als je keuken veel mogelijkheden en apparatuur heeft, kun je van alles maken. Voldoende recepten en kookinspiratie om lekker in je keuken te duiken, vind je op www.brendakookt.nl. Hier kun je terecht voor lekkere uiteenlopende recepten. De recepten zijn makkelijk en snel te maken, zodat je na een lange werkdag nog tijd over hebt voor een gezellig familiemoment.
Meer nieuws