Langstraat Vandaag

Heusden sluit particuliere woning na vondst hennepkwekerij

Woensdag 15 juli 2015 door redactie

Drunen - Burgemeester Jan Hamming van de gemeente Heusden gaat op grond van artikel 13b van de Opiumweg een particuliere woning aan de Freesiastraat in Drunen voor de duur van drie maanden sluiten. In de woning trof de politie onlangs een hennepkwekerij aan, inclusief alle voorzieningen die nodig zijn voor een professionele hennepkwekerij.
 
Het is de eerste keer dat burgemeester Hamming gebruik maakt van zijn bevoegdheid om particuliere woningen te sluiten. Op 1 juni jl. is het Heusdens beleid zodanig gewijzigd dat de burgemeester naast bedrijfspanden ook particuliere woningen kan sluiten als daar druggerelateerde activiteiten plaatsvonden. De bewoners van de woning krijgen zes weken de tijd om een andere woonruimte te vinden.
 
Eerder is er een hennepkwekerij in een pand aan de Steegerf in Drunen aangetroffen. Daar was de beheerder van het complex tijdens een reguliere controle op de kwekerij gestuit, waarna hij de politie inschakelde. De bewoner is daarop direct de toegang tot de woonruimte ontzegd. Door adequaat optreden van de beheerder is dit pand niet gesloten.
 
De gemeente Heusden doet er alles aan om drugscriminaliteit uit te bannen. Dat kan ze niet alleen. Daarom roept de gemeente haar inwoners op om zich te melden als ze in hun omgeving een verdachte situatie zien. Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, telefoon: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.
Meer nieuws