Langstraat Vandaag

Heusden sluit pand aan de Achterstaat in Vlijmen voor veiligheid

Woensdag 22 juli 2015 door redactie

Vlijmen - Het college van Heusden gaat op grond van artikel 17 van de Woningwet een pand aan de Achterstraat in Vlijmen voor de duur van een jaar sluiten. Gezien de staat van het pand acht het college bewoning niet langer verantwoordelijk. Al sinds drie jaar is de gemeente met de eigenaar van het pand in gesprek om een aantal gebreken aan het pand aan te pakken. Dat leidde destijds tot een last onder dwangsom, waarbij het college de eigenaar sommeerde om de complete dakbedekking te vernieuwen. Die was in zo’n slechte staat, dat plaatselijke reparaties geen soelaas zouden bieden.

Nadat bij diverse controles is gebleken dat de staat waarin het pand verkeert, alleen maar slechter is geworden, heeft het college nu besloten het pand te sluiten. De vijf personen die op het adres staan ingeschreven lopen volgens het college gevaar, gezien de grote kans op kortsluiting. Daarnaast kunnen er voor voorbijgangers gevaarlijke situaties ontstaan als delen van het dak losraken. De sluiting geldt voor de duur van een jaar. In die periode krijgt de eigenaar de mogelijkheid om het pand te repareren en opnieuw bewoonbaar te maken. Zodra alle voorzieningen getroffen zijn om het pand bewoonbaar te maken, kan het college de sluiting ongedaan maken.

Begin juli heeft de eigenaar een omgevingsvergunning aangevraagd, met het doel het dak van het pand te renoveren. Omdat daarmee niet vast staat dat de vergunning wordt verleend en de renovatie ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd, is het voor het college geen reden zijn besluit op te schorten. Zowel de eigenaar als de bewoners zijn geïnformeerd over het besluit. De eigenaar van het pand heeft zes weken de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen.
Meer nieuws