Langstraat Vandaag

Het is winter! Tijd voor onderhoud van de tuin

Woensdag 20 december 2017 door redactie

Brrr! In de winter in de tuin werken? Jazeker! Het is juist raadzaam om in de winter de tuin grondig aan te pakken. De slimmeriken onder ons verstoppen zich lekker bij de warme kachel en laten de tuin onderhouden. De echte bikkels met groene vingers steken hun handen ook uit de mouwen in de koude maanden. Maar waarom onderhoud in de winter?

Heel simpel. De voornaamste reden om in de winter de tuin te doen is omdat de plantengroei dan stil staat. Dat is hét moment om onderhoud uit te voeren zodat u in het voorjaar van een keurig verzorgde tuin kunt genieten. Het onderhoud in de winter laten plaatsvinden heeft nog een voordeel: vaak is het mogelijk om scherpere offertes te krijgen dan in in het voorjaar of de zomer. 

 

Wat moet er gebeuren in de tuin?
Als u wilt dat alles er netjes bij ligt, is er continu wat te doen in de tuin. Denkende aan snoeiwerk, onderhoud van de vijver, onderhoud van de bestrating in de vorm van schoonmaak of de voegen opnieuw vullen. Wanneer u een het grote onderhoud in de winter doet, scheelt dat in het voorjaar een hele berg werk.

Ook al gaan we de winterperiode nu tegemoet, stiekem denken we vaak al vooruit naar het voorjaar. Hoe krijg ik de tuin weer prachtig in bloei? Zijn er planten die vervangen moeten worden? Om een tuin er echt verzorgd en pico bello uit te laten zien, is het raadzaam om een goed beplantingsplan te hebben. Meestal laat je een dusdanig plan maken op het moment dat je de tuin rigoureus gaat vernieuwen. Het begint dan vaak met oriënteren: wat vindt u mooi? Wat past er binnen het budget? Het is belangrijk om uw ideeën op papier te zetten en goed uit te werken.

 

Een beplantingsplan maken

Het maken van een goed beplantingsplan komt best wat bij kijken. Er moet een goede plattegrond zijn van de tuin, de kwaliteit van de bodem moet in kaart worden gebracht en dan is er nog de uitdaging welke vormen en kleuren planten en bloemen goed met elkaar matchen. Om alles in kaart te brengen vergt tijd en geduld. Het lastigste is vaak de vertaling van het plan naar de ‘echte’ tuin.

 

Loop alvast een rondje door uw droomtuin

Hoe komen de combinaties en planten keuzes er daadwerkelijk uit te zien? Dat is vaak een inschatting die men moeilijk vindt om te maken. Maar gelukkig is ook daar een oplossing voor. Met de nieuwste software kunnen veel obstakels worden overwonnen. Het is mogelijk om een 3D ontwerp te laten maken van uw tuin. Zo kunt u alvast door uw toekomstige tuin wandelen. Nét echt!

Bij Kok Hoorn is het mogelijk om een dusdanig 3D ontwerp te laten maken en adviezen te krijgen over de tuin en het onderhoud. Daarnaast is Kok hoorn dé allrounder rondom uw huis of bedrijfspand. Wij bieden een totaalpakket op het gebied van (sier)bestrating, riolering en afwatering. Met het juiste materieel en de juiste kennis kunnen wij ook het grondwerk verzorgen. Voor meer informatie of advies kunt u een blik werpen op onze website of een mailtje sturen naar: info@kokhoorn.nl
Meer nieuws