Langstraat Vandaag

Handtekeningen gezet voor 130 woningen plan Dillenburg Drunen

Dinsdag 21 april 2015 door redactie

Hendriks Projectontwikkeling uit Oss en de gemeente Heusden hebben dinsdag 21 april hun handtekening gezet onder de overeenkomst voor de ontwikkeling van woningbouw in Dillenburg. Hiermee staat het licht op groen voor de bouw van maximaal 130 woningen in het gebied tussen Sportpark De Schroef en het centrum van Drunen. 

De toekomstige bewoners kijken straks uit op een park met tal van sport- en gezondheidsvoorzieningen in de buurt. De parkfunctie ontstaat doordat de Tinie de Munnikstraat wordt doorgetrokken naar de Lipsstraat. Het neemt daarmee de ontsluiting over van de Prins Hendrikstraat.

Verschillende woningtypes
Dillenburg biedt ruimte aan een grote diversiteit aan woningtypes. Hendriks Projectontwikkeling gaat zowel rijwoningen, twee onder een kapwoningen en vrijstaande woningen realiseren. In het najaar van 2015 start de verkoop van de eerste woningen. De bouw van de eerste fase start naar verwachting in het voorjaar van 2016. "Deze nieuwe woningen zijn een welkome aanvulling op de lokale woningmarkt in Drunen. Het is enige tijd geleden dat er hier in deze omvang is gebouwd" aldus Hendriks Projectontwikkeling.

Ontwikkeling Dillenburg
Naast woningbouw wordt er in het plangebied Dillenburg nog meer ontwikkeld. Er komen twee sportaccommodaties, bedrijfsruimten en een gezondheidscentrum. Naast deze voorzieningen, waaronder ook het huidige d’Oultremontcollege en het politiebureau, spelen groen, water, wandelpaden en fietsroutes een belangrijke rol in Dillenburg. 
FireMultimedia Drunen

Meer nieuws