Langstraat Vandaag

Hamming verrast 12 inwoners van Heusden met een lintje

Vrijdag 24 april 2015 door redactie

Burgemeester Jan Hamming heeft tijdens de jaarlijkse Lintjesregen twaalf inwoners van de gemeente Heusden mogen verrassen met een Koninklijke Onderscheiding. Deze inwoners van Heusden zijn allen benoemd in de Orde van Oranje Nassau, omdat zij zich zonder eigen belang of financieel gewin hebben ingezet voor de lokale samenleving. 


De heer A.W. (Antoon) van de Griendt (68) uit Elshout
De heer Van de Griendt is een vrijwilliger wiens vrije tijd al 50 jaren in het teken van de IJsvereniging Heusden staat, wiens hart sneller gaat kloppen als de weermannen en -vrouwen een vorstperiode voorspellen, maar die – samen met de overige bestuursleden – er ook hard aan werkt om buiten de perioden van natuurijs een actieve vereniging in stand te houden. Sinds 2010 helpt de heer Van de Griendt de ‘vaste tuinman (ook vrijwilliger) in de tuinen en op het kerkhof van de RK Kerk in Elshout.

De heer M.P.L. (Mart) van de Wiel (71) uit Drunen
De heer Van de Wiel is een vrijwilliger die zich inmiddels meer dan 50 jaren inzet voor het verenigingsleven in Drunen. Zo is hij bijna 30 jaar secretaris geweest van de vogelvereniging De Edelzangers. Anno 2015 is hij vrijwilliger bij buurthuis de Stulp (bijna 20 jaren), voorzitter (ca. 10 jaren) van de Vereniging Van Eigenaren van het appartementencomplex De Vennedael, voorzitter (ca. 15 jaren) van de amateur tuinvereniging ’t Sempke en vrijwilliger (ruim 15 jaren)  bij handboogvereniging Constantia. 

Mevrouw M.W.C.J.M. (Marij) van Bokhoven (50) uit Elshout
Mevrouw Van Bokhoven zet zich op meerdere maatschappelijke vlakken in voor de samenleving. Sinds 1974 is zij lid van de vereniging Sport Voor Gehandicapten ’s-Hertogenbosch e.o. (SVG). Voor deze vereniging heeft zij heel veel vrijwilligerswerk gedaan, variërend van bestuurswerk (ruim 18 jaren) tot het begeleiden van gehandicapte sporters bij het zwemmen en bij sport en spel. Ook was mevrouw Van Bokhoven een aantal jaren secretaris van het Elshouts Akkoordje en was zij ruim 10 jaren vrijwilligster op de Th.J. Rijkenschool, waar zij de leerlingen uit de bovenbouw computerles heeft gegeven en het team van de school ondersteunde bij de organisatie en uitvoering van de jaarlijkse schoolkampen voor groep 8. 

Mevrouw E.A.M. (Betsie) van der Lee-van Stiphout (75) uit Elshout
Mevrouw Van der Lee staat haar gehele leven al klaar voor de medemens. Meestal op de achtergrond, maar daardoor niet minder dan welke andere vrijwilliger ook. Vrijwilligerswerk dat zij doet of gedaan heeft: instructrice en begeleidster bij senioren zwemmen, gymjuffrouw, voorzitter seniorenzangkoor Zingen is Leven, gastvrouw en leidster bij de koersbal- en spelmiddagen, gastvrouw seniorensoos D’n Elshof, medeorganisator van kienmiddagen, voorzitter senioren acteergroep De Optimisten, begeleider Rik- en Jokeravonden, activiteitencommissie KBO-Elshout, vrijwilligster Zomerschool.

De heer J.W.M. (Jan) Verhoeven (73) uit Drunen
Naast vrijwilliger bij woonzorgcentrum Eikendonk in Waalwijk, is de heer Verhoeven vooral als vrijwilliger actief in Elshout. In het verleden bij de voetbalvereniging SC Elshout, anno 2015 bij de RK Kerk en de Stichting voor Ouderen/seniorensociëteit D’n Elshof. Bij D’n Elshof heeft de heer Verhoeven als penningmeester zitting in het bestuur, maar doet hij ook enorm veel vrijwilligerswerk. Zo organiseert hij Jeu de Boules toernooien, voert de verhuuradministratie van de ruimten aan derden, beheert de bibliotheek, coördineert hij het wekelijkse activiteitenprogramma en de daarbij behorende bezetting van gastdames en -heren én vervult op maandagmiddag samen met zijn vrouw ook zelf de rol van gastheer.

De heer G.A.M.J. (Gerard) Vermeer (71) uit Elshout
Na zijn pensionering is de heer Vermeer teruggekeerd naar zijn geboortegrond Elshout en is zich daar als vrijwilliger gaan inzetten voor de samenleving. Zo is hij vrijwilliger geworden bij de Bridgeclub Drunen, seniorensoos D’n Elshof, de RK Kerk, de Jeu de Boules club en de KBO afdeling Elshout

Mevrouw M.L.(Ria) Polman-Rekveld (57 jaar) en de heer G. (Gerrit) Polman (58) uit Nieuwkuijk
Het echtpaar Polman-Rekveld is een begrip in de wereld van de mensen met een verstandelijke beperking. Beiden zijn zeer actief betrokken bij de activiteiten van de stichting Eigen-Wijs, in de knutselclub en het orkest De Decibellen. De heer Polman is daarnaast ook al 20 jaren een actief vrijwilliger bij het G-voetbalteam van voetbalvereniging Haarsteeg.

De heer D. (Dirk) Sennema (73) uit Vlijmen
Dirk Sennema is een bekende persoonlijkheid in Vlijmen. Zijn gehele leven staat hij klaar voor de medemens en dat op de hem specifieke wijze: persoonlijk contact. Of dat nu voor de lokale politiek was (ruim 20 jaren), de Protestante Kerk (ruim 25 jaren) of voor de voedselbank (inmiddels 5 jaren)  is, de heer Sennema trekt er alle tijd voor uit om de (hulp)vragers aan te horen en hen te helpen. Door zijn persoonlijke contacten, zijn luisterend oor en oplossingsgerichte aanpak wordt hij door velen gewaardeerd.

De heer H.J.G.M. (Eric Jan) van Eggelen (51) uit Nieuwkuijk
De heer Van Eggelen is bijna 25 jaar betrokken bij het Sint Jorisgilde van Onsenoort en Nieuwkuijk. Hij is een bevlogen voorzitter die met name aandacht heeft voor de verjonging van het ledenbestand en daarmee het behoud van de oude tradities. Vanuit het Sint Jorisgilde van Onsenoort en Nieuwkuijk is hij ook betrokken geraakt bij de Vereniging Brabantse Schuttergilde en de Langstraatse Schuttersbond. Twee verenigingen waarvan hij ook de voorzittershamer opgenomen heeft. Ook op sportgebied is de heer Van Eggelen een graag geziene vrijwilliger. Zo is hij actief bij de Kuijkse Straten Loop en is hij scheidsrechter in de jeugdcompetitie van RKVV Nieuwkuijk, de voetbalclub waar hij ruim 20 jaren bestuurslid is geweest. 

De heer W.H.F. (Willem) Klerx (63) uit Drunen
De heer Klerx is een bekende persoonlijkheid in Drunen (gemeente Heusden). Zijn muzikaliteit, maar bovenal zijn enthousiasme bij het muziek maken zorgen voor respect en waardering.  Harmonie Drunen, de Dommeniekskes en de Jeugdhofkapel hebben in het verleden zijn volle aandacht genoten. Anno 2015 is hij nog altijd dirigent en muzikaal leider van het Dwergonisch Mannenkoor en de muziekvereniging De Laotbloeiers. 

De heer L.J. (Leo) Rodenburg (53) uit Drunen
Ondanks een zeer drukke loopbaan zet de heer Rodenburg zich in voor de samenleving. Hij doet dat binnen zijn geloofsgemeenschap, maar ook op het culturele vlak. Zo is hij door de jaren heen al bijna 25 jaren heel actief in de protestantse gemeenschap te Drunen in diverse functies, waaronder bestuurlijke. Voorbeelden zijn: voorzitter kerkenraad, vertegenwoordiger in de classis vergadering van de PKN, jeugdouderling en medewerker jaarlijkse bazar. Daarnaast is hij ruim 12 jaren enorm actief  geweest bij de Harmonie Drunen. Deze  Harmonie  heeft afgelopen jaar met weemoed afscheid genomen van een zeer betrokken bestuursvoorzitter.
Meer nieuws