Langstraat Vandaag

Groen licht voor 16 woningen St. Antoniusstraat

Dinsdag 16 juni 2015 door redactie

Het college van Waalwijk heeft vandaag een omgevingsvergunning verleend aan bouwburo Van Santvoort uit Nuenen. Hiermee krijgt het bouwburo groen licht voor de realisatie van zestien woningen op het terrein van de voormalige C-1000 supermarkt aan de St. Antoniusstraat in Waalwijk.  In oktober 2008 was ook al een bouwvergunning afgegeven voor deze locatie. Vanwege tegenvallende verkoop is echter nooit begonnen met de bouw en ligt het perceel al jaren braak.

Het plan voorziet in de bouw van dertien eengezinswoningen op het terrein tussen de Orffstraat en de Meyerbeerstraat. De overige drie woningen staan aan de St. Antoniusstraat. Ook zullen twaalf garages worden gebouwd. Wethouder Keijzers-Verschelling: “We hopen dat er veel belangstelling is voor de woningen en dat er snel begonnen kan worden met de bouw. Het verwaarloosde terrein is al jaren een doorn in het oog van de omwonenden en van de gemeente.”

Op grond van de nu verleende vergunning mogen eengezinswoningen gebouwd worden met een traditionele architectuur. Dit betekent bijvoorbeeld dat ze een zadeldak mogen hebben. Dit wijkt af van het oude plan uit 2008 waarin de bouw van meer eigentijds vormgegeven woningen met een lessenaarsdak was voorzien. De woningen krijgen twee woonlagen met een kap.

De verkoop van de woningen start binnenkort via een nader te bepalen makelaar. Belangstellenden kunnen tot die tijd informatie inwinnen bij Van Santvoort makelaars in Eersel, telefoon 0497 51 33 93.

 
Meer nieuws