Langstraat Vandaag

Gratis kennismaken met jeugdsport via WaalwijkSportief

Maandag 22 februari 2016 door redactie

Deze week start het project sportkennismaking 2016 in de gemeente Waalwijk. Met WaalwijkSportief kunnen leerlingen van alle basisscholen in de gemeente gratis kennismaken met zo’n dertig verschillende sporten. Op deze manier stimuleert de gemeente zoveel mogelijk leerlingen om te sporten in verenigingsverband. Aanmelden voor een sport naar keuze kan eenvoudig via www.waalwijksportief.nl of via de nieuwe Sportpas App.

Sporten en sportverenigingen vervullen een belangrijke maatschappelijke rol in de samenleving. Onder meer voor sociale contacten, algemene en lichamelijke ontwikkeling, ziektepreventie en gezondheid. Daarom stimuleert de gemeente Waalwijk het sporten van kinderen in georganiseerd verband.

Op WaalwijkSportief.nl staan zo’n dertig sportactiviteiten van ruim zestig verenigingen en organisaties. Kinderen kunnen zich inschrijven voor de gratis activiteiten door op de site eenmalig een account aan te maken. Recent is ook de Sportpas App geïntroduceerd waarmee deelnemers berichten over het sportaanbod op WaalwijkSportief kunnen ontvangen en zich kunnen inschrijven.
Meer nieuws