Langstraat Vandaag

Gemeente Waalwijk zoekt versterking voor de brandweer

Donderdag 20 mei 2021 door redactie

De brandweer zoekt versterking in de gemeente Waalwijk. Voor de drie posten in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik is jouw hulp nodig. Wil jij een steentje bijdragen aan de maatschappij en sta je sterk in je schoenen? Kom dan naar de digitale informatieavond op 8 of 9 juni om 19.30 uur en ontdek of jij de ‘parttime hero’ in jouw dorp wordt. Aanmelden kan via het interesseformulier op www.brandweer.nl/parttimehero. 

Werken bij de brandweer is goed te combineren met een reguliere (fulltime) baan of met de zorg voor kinderen. Een parttime hero is 18 jaar of ouder, woont of werkt maximaal 5 minuten van een kazerne, heeft een goede fysieke en mentale conditie en is een teamspeler. 

Als parttime hero start je met een opleiding Manschap A, wat gemiddeld 1 tot 2 jaar duurt. De opleiding bestaat uit theorie en praktijk, met aandacht voor brandbestrijding, technische hulpverlening en levensreddend handelen. De inhoud van deze opleiding is exact hetzelfde als die van de beroepsbrandweer. Daarnaast zijn er regelmatig oefenavonden. Je ontvangt een marktconforme vergoeding.

 

 
Meer nieuws