Langstraat Vandaag

Gemeente Waalwijk promoot water drinken en gezonde sportkantine

Donderdag 5 januari 2017 door redactie

Waalwijk - Het promoten van water drinken en zorgen voor een gezonde sportkantine. Dat zijn de eerste twee onderwerpen waarvan in Waalwijk werk wordt gemaakt vanuit JOGG,  wat staat voor jongeren op gezond gewicht. De gemeente Waalwijk doet daar in ieder geval tot 2019 aan mee. Vanmiddag was de officiële aftrap. 

Overgewicht is één van de meest ernstige bedreigingen van de volksgezondheid. In Waalwijk heeft twaalf procent van de kinderen tussen 0 en 11 jaar last van overgewicht, van de jeugd tussen 12 en 18 jaar is dat vijftien procent. Dat vraagt om een aanpak waar zo veel mogelijk partijen bij betrokken zijn. Daarom sluit Waalwijk zich aan bij JOGG, waar inmiddels 114 gemeenten aan meedoen. 

JOGG wil kinderen al jong leren wat een gezonde leefstijl is. Daarom stelt Waalwijk daar subsidie voor beschikbaar. Verantwoordelijk wethouder Brekelmans: “Als jongeren opgroeien in een gezonde omgeving en leren over een gezonde leefstijl, blijft dat de normaalste zaak van de wereld voor ze. Daar hebben ze hun hele leven plezier van.”


Derde helft
Een speciale JOGG-regisseur zorgt dat zoveel mogelijk partijen in de gemeente meedoen en overlegt met hen over de aanpak. “In overleg met onze 15 Waalwijkse partners willen we de komende periode zorgen dat kinderen meer water in plaats van zoete drankjes drinken. En we willen samen gaan voor sportkantines waar de derde helft ook gezond is”, vertelt Edwin Kleiboer, JOGG-regisseur voor Waalwijk. 
De officiële aftrap van Waalwijk als JOGG-gemeente was vanmiddag. Dat gebeurde in sporthal De Slagen, bij de afsluiting van een drukbezochte sportactiviteit voor kinderen waarbij ook de tribune vol zat met betrokken ouders. 

Wethouder Brekelmans nam er een speciaal bord in ontvangst en alle 15 betrokken partners bevestigden hun deelname. De 15 partners zijn: het basisonderwijs, de buurtsportcoaches, stichting Samen RKC, Contourde Twern, Brabant Water, SLEM, Tavenu, GGD Hart van Brabant, MIKZ kinderopvang, Hoveniersbedrijf De Langstraat, Casade, Zorgplaza Waalwijk, fitnesscentrum Below, Deli XL en de gemeente Waalwijk. 

Bron: Gemeente Waalwijk
Meer nieuws