Langstraat Vandaag

Expositie Robert Doesburg in stadhuis Waalwijk

Maandag 29 juni 2015 door redactie

Van 1 juli tot en met 31 juli vindt in de hal van het stadhuis aan de Taxandriaweg 6 in Waalwijk de expositie plaats van Robert Doesburg. 

De in Rotterdam geboren Doesburg schildert sinds 1995. Zijn werken zijn figuratief en heel kleurrijk. In de door hem ontwikkelde square stijl is dit duidelijk herkenbaar. Deze schilderijen zijn opgebouwd uit meer dan honderd kleine abstracten, die samen het figuratieve beeld gaan vormen. De squares worden een voor een geschilderd en door de variatie in kleur- en lichteffecten ontstaat het unieke en sprankelende effect. Dit is een tijdrovende en gecompliceerde stijl, omdat het totale beeld pas zichtbaar wordt als het laatste witte vlak is dicht geschilderd. Hierna volgen vaak meerdere lagen om de balans en harmonie in kleur en licht te krijgen waardoor het square effect versterkt wordt.

Andere stijlen die Robert schildert zijn klassiek realisme, double images en dreamscapes. Ook hier zien we zijn opvallende kleurgebruik met de zoektocht naar vernieuwing en de versmelting van meerdere stijlen. Inmiddels hangen zijn werken in vele landen zowel binnen als buiten Europa. 

In 2014 heeft hij samen met zijn partner Grace Mac Gillavry het initiatief genomen om een platform op te richten voor gevestigde kunstenaars en aankomend talent. Een platform waar kunstenaars kunnen exposeren, samen werken en elkaar kunnen stimuleren en inspireren in het maken van unieke kunst. Deze stichting is onder de naam R&G Art Gallery gevestigd aan de Eerste Zeine 86a in Waalwijk. 

De tentoonstelling is op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur te bezoeken in de hal van het stadhuis Waalwijk. Op dinsdag en donderdag is het stadhuis ook van 18.00 tot 20.00 uur geopend.
Meer nieuws