Langstraat Vandaag

Energiek Heusden helpt met overstappen energieleverancier

Dinsdag 23 juni 2015 door redactie

Bij veel huishoudens in de gemeente Heusden viel enkele weken geleden de energienota op de (muis)mat. Wist u dat u enkele honderden euro’s per jaar kunt besparen door over te stappen naar een andere leverancier? Lastig? Een heel gedoe? Welnee! Uw eigen energiecoöperatie, Energiek Heusden, helpt u daarbij. Aan u de keus wat voor soort contract u wilt en voor hoe lang. Wilt u gewone (grijze) of groene stroom, gewoon (grijs) of groen gas, een vast of variabel tarief en welkomstkorting etc. ? Alle benodigde informatie en hulp om te switchen krijgt u op 6 juli en 16 juli in de energiecafés die in Drunen en Vlijmen gehouden worden. 

Het is volgens het bestuur van Energiek Heusden op dit moment zeer lonend om te switchen naar een andere energieleverancier. “De energieleveranciers buitelen over elkaar heen en duiken onder elkaars prijzen met speciale actietarieven, welkomstkortingen en exclusieve voorwaarden. Het is een continue aanpassing. Wij begrijpen dat de consumenten door de bomen het bos niet meer zien. En zich afvragen waar ze goed aan doen. Daarom hebben we gemeend om nog vóór de grote vakantie een energiecafé te houden in zowel Drunen als Vlijmen en de mensen de gelegenheid te bieden om op dit gunstige moment te switchen van energieleverancier. De kennis daarvoor hebben we in huis en die willen we graag overdragen”, aldus het bestuur. 

Switchservice

Betaal aan uw energieleverancier niet meer dan nodig is. In het energiecafé Switchservice krijgt u informatie over de achtergronden van uw energienota: over wat, waaraan en aan wie u betaalt. Informatie ook over verschillende vormen van contracten en contractbreuk, de voor- en nadelen van overstappen en wat er gebeurt nadat u opdracht hebt gegeven om over te stappen. Als belangstellenden hun laatste jaarafrekening meebrengen, krijgen ze een individueel advies. Voor wie lid is of wordt kan de overstap direct geregeld worden.

Extra service voor leden

Voor leden heeft Energiek Heusden een hulpmiddel om gemakkelijk en snel de prijzen van alle energieleveranciers te vergelijken en desgewenst over te stappen naar een goedkopere leverancier. De coöperatie heeft specialisten in huis die de leden daarbij kunnen adviseren en helpen. Energiek Heusden is voorstander van duurzame/groene energie. Voor groene stroom (wind- en zonne-energie) is er keuze genoeg, voor groen (bio)gas is de keuze nog beperkt.

Het energiecafé Switchservice dat op 6 juli plaatsvindt in basisschool De Duinsprong, Schimmelpennickstraat 22 te Drunen, en op 16 juli in het gemeentehuis te Vlijmen, begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Vrije inloop vanaf 19.00 uur. 
Meer nieuws