Langstraat Vandaag

Een terug- en vooruitblik op het lokale experiment Langstraat Vandaag

Dinsdag 9 juni 2015 door redactie

Ongeveer een jaar geleden ging de website van Langstraat Vandaag online. Met één doel: Jou kosteloos, objectief en zo volledig mogelijk op een gebruiksvriendelijke manier op de hoogte houden van gebeurtenissen in jouw omgeving. Ik moet eerlijk toegeven, dat doel hebben we nog niet bereikt. Maar we zijn goed op weg en de nieuwe onderdelen die eraan komen zijn mooi.

In 2010 startte ik met Langstraat Vandaag op Twitter. Nog ver voordat de meeste partijen die lokaal actief zijn het aandurfden jou op de hoogte houden via Twitter. Vreemd want toen maakte Twitter zijn grootste groei door. Later volgde ook Langstraat Vandaag op Facebook en Instagram.  Door drukte bleef de website nog even achterwege tot een jaar geleden. Nieuws, evenementen, foto’s en het grootste videoarchief uit de omgeving is inmiddels te vinden op de website.

We zijn er alleen nog lang niet. Binnenkort lanceren we nog een drietal nieuwe onderdelen op de website. Eén van die onderdelen is het bij elkaar brengen van content van andere partijen. Het maken van content is namelijk geen doel op zich. Vele andere partijen hebben fantastische artikelen, foto’s en video’s. Iedereen heeft zijn sterke kanten en als je die kunt samenbrengen ontstaat er iets fantastisch.

Onze vernieuwende kijk op het inzetten van moderne media heeft sommige partijen laten zweten maar voornamelijk geïnspireerd en daar ben ik best wel trots op. Nu is het tijd om Langstraat Vandaag naar de volgende fase te brengen maar dat kunnen we niet zonder jou. Samen gaan we Langstraat Vandaag nog mooier maken. Ik wil jou daarom vragen om alles uit de gemeenten Heusden en Waalwijk te delen via de website. Heb je foto’s gemaakt van een evenement deel die dan met iedereen door ze in te sturen via de website. Organiseer je een evenement meld deze dan aan op de website.  Langstraat Vandaag is er immers voor en door inwoners van Heusden en Waalwijk. 

9 juni 2015, Richard van Delft

 
Meer nieuws