Langstraat Vandaag

Een groothandel voor elk klusproject

Maandag 18 december 2017 door redactie

Tegenwoordig is alles via internet te bestellen. Ook bouwmaterialen bestelt u eenvoudig online. Houthandelonline is dé groothandel voor particulieren en zakelijke gebruikers. Wij zijn een online groothandel met een zeer uitgebreid assortiment hout, zoals: tuinhout, hardhout, vuren, red cedar, douglashout en allerlei soorten plaatmateriaal. Bovendien is ons assortiment bouwmaterialen heel breed. Te denken valt aan vensterbanken, stukadoorsmateriaal, Fermacell en dakmateriaal. Als expert op het gebied van hout- en bouwmaterialen voorzien wij u graag van deskundig advies en doen wij net dat stapje extra, zodat u verzekerd bent van het beste en het mooiste hout.

 

Eigenschappen van hout

Iedere houtsoort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen zoals geur, structuur, buigsterkte, treksterkte, duurzaamheid en hardheid. Het is daarom verstandig om informatie in te winnen of de gekozen houtsoort aansluit bij uw toepassing. Wanneer het hout onjuist is toegepast, verkeerd is opgeslagen of niet op juiste wijze gemonteerd wordt, kan hout vervormen of gaan scheuren. Hout wordt geleverd in standaard handelsmaten. Wanneer u hout of plaatmateriaal gaat bestellen, is het altijd verstandig om 10 tot 15 cm afval in te calculeren. Dit omdat hout temperatuur- en vochtigheidsafhankelijk is. Ook kunnen er kleurverschillen optreden.

 

Welke klus staat bij u in de planning?

Met een eigen huis bent u nooit klaar want een huis regelmatig onderhoud nodig. Als u wilt gaan verbouwen of de kozijnen moeten hoognodig worden vervangen, bent u bij ons aan het juiste adres voor bevestigingsmateriaal, isolatiemateriaal, gipsplaten en dakmaterialen. Een kozijn maken doet u eenvoudig met ons voorgeschilderde kozijnhout. Als u meer licht in huis wilt, hebben wij diverse dakramen. Is het tijd voor nieuwe gevelbekleding? Dan vindt u bij ons kunststof gevelbekleding als Rockpanel en Trespa. Bovendien kan de gevel ook bekleed worden met hout. Red Cedar en rabatdelen zijn bijvoorbeeld geschikt als gevelbekleding. U kunt het zo gek niet bedenken maar voor elke klus hebben wij het juiste materiaal. Bestel vandaag nog uw tuinhout en wij bezorgen uw bestelling binnen 7 werkdagen bij in Heusden of Waalwijk af.

 

Materiaal voor tuinprojecten

Tuinhout hebben wij van allerlei houtsoorten en in verschillende afmetingen. Een populaire houtsoort voor in de tuin is douglashout. Hout van de Douglasspar heeft meestal een lichte geelrode tot geelbruine tint. Door de blootstelling aan lucht en licht verkleurt deze tint naar een oranje tot geelbruine gloed. Deze warme uitstraling is erg geliefd. Doordat douglas zo sterk is, is het ook voor vele doeleinden te gebruiken. Niet alleen voor een overkapping maar ook voor een terrasscherm, pergola, tuinmeubels of een kapschuur. Naast balken shopt u bij ons ook rabatdelen, sponningdelen, potdekselplanken en vlonderplanken van douglas. Overige geschikte houtsoorten voor tuin- of buitengebruik zijn bijvoorbeeld hardhout en red cedar. Hardhout als Azobé hout is erg duurzaam en daardoor het juiste hout voor het maken van een beschoeiing.

 

Bescherm het hout

Indien u een nieuw tuinproject nog wilt beschermen, hebben wij ook buitenbeits te koop. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Met Aidolbeits zijn de schutting, het tuinhuis of de pergola extra goed beschermd tegen schimmel, algen en vergrijzing. Sommige mensen kiezen er bewust voor om het hout te laten vergrijzen. Meer informatie hierover kunt u verkrijgen bij dé groothandel voor elke bouwklus: www.houthandelonline.nl.
Meer nieuws