Langstraat Vandaag

Duo opgepakt na doodsbedreigingen tegen buschauffeur

Zondag 11 oktober 2015 door redactie

Vlijmen - Twee mannen die in Vlijmen een buschauffeur met de dood bedreigden, zijn zaterdag 10 oktober door de politie aangehouden. 

Rond 18.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat twee mannen op het Plein in de bus waren gestapt zonder vervoersbewijs. Toen de chauffeur daar wat over zei, bedreigden de mannen hem met de dood. Daarna stapten ze uit de bus en liepen weg. Dankzij een getuige konden gewaarschuwde agenten het tweetal op de Nassaulaan arresteren. Het gaat om een 24-jarige inwoner van Vlijmen en een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze zitten nog vast voor verder onderzoek.

Naast politiemedewerkers krijgen ook andere medewerkers met een publieke taak te maken met agressie en geweld, zoals ambulance- en brandweerpersoneel, tramconducteurs, buschauffeurs, onderwijzers of belastinginspecteurs. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.
Meer nieuws