Langstraat Vandaag

Drunen-noord uitgekozen voor proefproject Energiek Heusden

Dinsdag 23 februari 2016 door redactie

Energiek Heusden heeft diverse nieuwe projecten op stapel staan, waar de Heusdense inwoner zijn of haar voordeel mee kan doen. Eén van deze projecten is "Susteen" waarbij bijna gratis advies bij u thuis word gegeven.

Bijna gratis advies op maat over vermindering van je energieverbruik kunnen eigenaren van particuliere woningen, gebouwd tussen 1925 en 1975, in het gebied ten noorden van de Grotestraat in Drunen krijgen. Omdat het project grotendeels met subsidiegeld betaald wordt, kost het de deelnemers slechts een klein bedrag. Daarvoor komt er een besparingsspecialist aan huis die een onafhankelijk advies op maat uitbrengt over energiebesparingsmogelijkheden. De huiseigenaar is vrij om de werkzaamheden geheel of gedeeltelijk zelf of door een gespecialiseerd bedrijf uit te laten voeren. Het project gaat eind februari van start. Op de Dromen.Doen.Heusden.-dag kunnen de uitverkoren Drunenaren alles te weten komen over dit proefproject (Susteen) voor de gehele gemeente Heusden.

 

Over Energiek Heusden

Energiek Heusden is een groep inwoners, bedrijven en instellingen uit de gemeente Heusden die in een coöperatie verbonden is en zich richt op verantwoord energieverbruik, duurzame opwekking en milieu op een economisch haalbare wijze. Energiek Heusden is slechts ‘n kleintje in de grote energiewereld, maar daarentegen erg belangrijk voor de Heusdense bevolking. Energiek Heusden is ook betrokken geweest bij de zonnepanelen op de gymzaal van de Lambertusschool in Haarsteeg.
Meer nieuws