Langstraat Vandaag

Douglashout verveelt nooit: duurzaam hout voor je tuin

Dinsdag 30 oktober 2018 door redactie

Als je op zoek bent naar een duurzame houtsoort die niet zal vervelen, is Douglashout de juiste keuze. De vraag naar Douglashout zit al een aantal jaar in de lift. Dankzij een aantal aantrekkelijk eigenschappen is het hout onder velen geliefd. Het is veelzijdig in gebruik en kent een lange levensduur. Ook de warme uitstraling is een eigenschap die heeft gezorgd voor een stijgende populariteit. Wil je iets maken van Douglashout? Hier zetten wij drie toepassingen voor je op een rij.

 

Duurzaam hout voor buiten

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. We kiezen graag voor producten die gemaakt zijn van gerecycled materiaal zodat er geen of minder nieuwe grondstoffen hoeven worden gewonnen. Ook is het belangrijk om te kiezen voor producten die lang meegaan. Douglas gaat zo’n 10-15 jaar mee. Als je het behandelt en regelmatig onderhoudt, verleng je de levensduur aanzienlijk.

 

Voordat je van start gaat

Belangrijk is wel dat grondcontact vermeden wordt. Zet palen dus niet onbeschermd in de grond. Beter is om het gedeelte dat de grond in gaat te behandelen met een speciale sealer. Of plaats de paal op een betonpoer. Ook zijn er speciale geïmpregneerde palen. Douglaspalen zijn verkrijgbaar in meerdere diktes en de planken zijn verkrijgbaar in meerdere lengtematen. Deze zijn zowel onbehandeld als geïmpregneerd leverbaar. Erg populair zijn de Zwarte Zweedse Rabatplanken. Kies je voor de gespoten planken, dan is een behandeling niet nodig. De gedompelde planken kun je het beste nog een keer behandelen. Bij het gehele assortiment Douglas behoren verder: potdekselplanken, dakbeschot, sponningdelen, vlonderplanken, blokhutprofielen, regels, balkhouten tuinschermen. Kortom, genoeg producten voor al je tuinklussen.

 

Toepassingen

Om je wat inspiratie te geven, zetten we drie toepassingen voor je op een rij.

 

  1. Een strakke gevel

Douglashout is ideaal om toe te passen als gevelbekleding. Het is een van de hardste Europese naaldhoutsoorten en daarom stabiel genoeg als toepassing op uw woning, schuur, tuinhuis of veranda. Omdat het hout voordat u het koopt ook nog eens is gedroogd, wordt het nog sterker en harder. Voor toepassing op de gevel zijn de volgende producten geschikt: potdekselplanken, blokhutprofielen, sponningdelen en Zweeds Rabat Zwart.

 

  1. Bloembakken

In een bloembak of plantenborder van Douglashout komt alle beplanting prachtig uit. Inspiratie is er genoeg. Kijk eens op Pinterest en ontdek plantenbakken in allerlei vormen en maten. Maak wel gebruik van RVS-schroeven om roestvorming en dus aantasting van het hout te voorkomen.

 

  1. Terrasscherm of schutting

Ter ondersteuning van je schutting, tuinafscheiding of terrasscherm zijn de Douglas palen erg in trek. De palen zijn eyecatchers en verfraaien je schutting. De warme kleur van het hout steekt mooi af bij zwarte (potdeksel)planken.

 

Meer informatie over Douglas hout?

Als je lang wilt genieten van je gevelbekleding, schutting of bloembakken kies dan voor het duurzame Douglashout. Voor het grootste aanbod aan Douglas geeft Houthandelonline je graag advies. Daarnaast leveren wij ook tuinhout en een ruim aanbod plaatmateriaal. Zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen bij ons terecht. Ook voor bouwmaterialen voor huis en bedrijf bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn iedere werkdag telefonisch bereikbaar via 0226-744226. Of stuur je vraag per e-mail naar info@houthandelonline.nl.

 
Meer nieuws