Langstraat Vandaag

Dodenherdenking in de Langstraat

Woensdag 4 mei 2016 door redactie

Vanavond herdenken we de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Herdacht worden de mensen die zijn omgekomen of vermoord tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna tijdens oorlogssituaties of vredesoperaties. Dit gebeurt gelijktijdig op vele locaties in de buurt.

In Vlijmen start de herdenking om 19.00 uur met een dienst in de kerk van Sint Jan Geboorte. Aansluitend gaan belangstellenden via de Julianastraat en het Plein naar het Ooorlogsmonument aan de Sint Catharinastraat.
In Drunen start de herdenking om 19.30 uur op het Raadhuisplein bij het monument naast het gemeentehuis. Wethouder Margo Mulder is hierbij aanwezig.

In Sprang-Capelle begint de herdenking in de Hervormde Gemeente waarna er om 19.45 uur een stille tocht is naar het monument. Wethouder Bakker plaatst er namens het gemeentebestuur een krans en spreekt er na de twee minuut stilte en het Wilhelmus. 

In Waalwijk vertrekt om 19.40 uur een stille tocht vanuit de mr. Van Coothstraat naar het oorlogsmonument. Na het voorlezen van het dodenappel door de heer Govaarts plaatst wethouder Brekelmans namens het gemeentebestuur een krans, gevolgd door twee minuten stilte. Na het Wilhelmus spreekt wethouder Brekelmans. 

In Waspik is er vanaf 19.00 uur een samenkomst in de Raadhuisstraat. Om 19.10 spreekt hier burgemeester Kleijngeld. Om 19.45 uur start een stille tocht naar monument aan de Raadhuisstraat voor de twee minuten stilte en de kranslegging. 

In Elshout start de herdenking om 19.30 uur aan de Kerkstraat 39 bij het monument nabij de St. Jan Evangelistkerk. Wethouder Kees van Bokhoven is hierbij aanwezig.

De Herdenking in Heusden vesting start om 19.30 uur aan de Pelsestraat 17 bij het monument voor het bezoekerscentrum Heusden. Wethouder Mart van der Poel is hierbij aanwezig.

 
Meer nieuws