Langstraat Vandaag

Dit zijn de winnaars van Waalwijk Ontmoet

Zondag 7 oktober 2018 door redactie

Tijdens een groot feest in het Mandemakers Stadion zijn vanavond de prijzen uitgereikt aan de vrijwilligers, sporters en cultuurvertegenwoordigers die het afgelopen jaar bijzondere prestaties hebben laten zien. De prijswinnaars zijn volledig bepaald door inwoners. Ook reikte het college voor het eerste een prijs uit aan de Waalwijkers van het jaar.

Sinds 2012 reikt het gemeentebestuur de prijs uit om bijzondere prestaties onder de aandacht te brengen. De vrijwilligers, sporters en cultuurvertegenwoordigers kunnen in teamverband 350 euro winnen en als individu 150 euro. Iedereen die een voordracht heeft gedaan of is voorgedragen kreeg kaartjes voor het feest.

Prijswinnaars

Waalwijkers van het jaar: De leden van Goalball Vereniging Waalwijk (gekozen door het college van B&W).  Waalwijk 1 van Goalball vereniging Waalwijk werd dit jaar voor de tweede keer Nederlands Kampioen.

Beste Vrijwilligersprestatie Individueel: Gera de Jong (301 stemmen). Zij is voorzitter van het bestuur van koor Phonè en al jaren de drijvende kracht binnen deze organisatie.

Beste Vrijwilligersprestatie groep: De 80 van de Langstraat (474 stemmen). Deze groep maakt elk jaar opnieuw dé wandeltocht van De Langstraat mogelijk.

Beste Sportprestatie Individueel: Jolanda Vos (533 stemmen). Jolanda is een talentvolle kunstschaatsster en werd Nationaal Kampioen in haar categorie Basic Novice.

Beste Sportersprestatie Team: Rizado Pomponteam Nederland (508 stemmen). Lieke Brok, Celine van de Wiel, Sanne van Oosterhout zijn met het Nederlands pomteam Wereldkampioen geworden.

Beste Culturele Prestatie Individueel:  Gera de Jong (542 stemmen). Gera is de initiatiefneemster van de Passie van de Langstraat, een cultureel evenement binnen de gemeente Waalwijk.

Beste Culturele Prestatie Groep: Stichting Huis van Waalwijk (Huis van Sinterklaas) (412 stemmen). Afgelopen jaren zetten zij zich in voor allerlei werkzaamheden in en om het voormalige oude Raadhuis, en organiseerden zij het Huis van Sinterklaas.
Meer nieuws