Langstraat Vandaag

Contant parkeergeld betalen bijna verleden tijd in Waalwijk

Woensdag 7 oktober 2015 door redactie

Waalwijk - Maandag 19 oktober 2015 start de gemeente met het vervangen van alle parkeerautomaten in het centrum van Waalwijk door nieuwe automaten, met uitzondering van de automaten op slagboomterreinen. Bij de nieuwe automaten kunnen parkeerders betalen met hun bankpas of door middel van belparkeren. Betalen met muntgeld is dan verleden tijd. Wel kan op het slagboomterrein aan het Unnaplein nog betaald worden met muntgeld bij twee automaten.

"De huidige parkeerautomaten in het centrum zijn verouderd en technisch afgeschreven. Ook zijn ze gevoelig voor kraak door het muntgeld dat er in zit." aldus de gemeente Waalwijk. Betalen kan straks met de bankpas en mobiel. Met de bankpas kan ook zonder pincode. Belparkeren al langer mogelijk in Waalwijk. Het voordeel van betalen met een mobieltje is dat parkeerders niet meer vooraf hoeven te betalen, maar dat zij zich simpelweg kunnen aanmelden bij aankomst en afmelden bij vertrek. Op de slagboomterreinen is belparkeren en Dip & Go (nog) niet mogelijk.

Er komen minder parkeerautomaten op straat, waardoor het kan voorkomen dat parkeerders iets verder moet lopen. De parkeermeters aan de Grotestraat West verdwijnen, hiervoor in de plaats komt er één parkeerautomaat aan de Emmikhovensestraat terug.
Meer nieuws