Langstraat Vandaag

COLUMN: Gedachten komen uit met nieuw leven in restaurant Duinrand

Zondag 21 februari 2016 door redactie

Voormalig restaurant Duinrand in Drunen, gelegen aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen tussen tennisvereniging LTC De Klinkaert en schuttersgilde Sint Hubertus is verhuurd aan de eigenaar van Het Galgenwiel in Waalwijk en zijn vriendin. De eerste stap naar de gedachten die ik had zijn gezet.

Aan het begin van afgelopen zomer kwam ik erachter dat voormalig Restaurant Duinrand te koop stond en Herlaarhof Jeugdhulpverlening het pand had verlaten. Stiekem hoopte ik op de komst van een laagdrempelig restaurant met een groot terras.

Later die zomer ben ik een kijkje gaan nemen op het terrein. Het had niet de uitstraling van een exclusief restaurant met een Michelin ster zoals Duinrand was. Sober, kil en overwoekerd beschrijft wat ik daar aan trof. Alleen de uit de kluit gewassen hortensia’s fleurde het nog een beetje op. Die stonden er vast sinds de goede jaren van het restaurant.

In december kwam het weer terug in mijn gedachte en zag ik dat het pand onder voorbehoud verkocht was. Ik kwam er alleen maar niet achter aan wie tot het Brabants Dagblad er recent over berichtte. Uiteindelijk bleek het pand wat voor € 1.28 miljoen te koop stond niet verkocht te zijn omdat de financiering niet lukte maar verhuurd. De nieuwe huurder gaat er weer een restaurant van maken.

De eerste stap van mijn gedachten zijn hiermee uitgekomen. Nu de volgende stap nog. Ik hoop op een concept zoals het Galgenwiel waarbij geen plaats is voor hert maar kipsaté. De entree voor Drunen naar de duinen zal er in ieder geval van opknappen. De sfeer en aanloop van het restaurant zal de geur van wiet en rubbertjes voor plezier op het naastgelegen parkeerterrein vanzelf doen verdwijnen. Ik wens de nieuwe eigenaren veel succes!

Duinrand Drunen

18 februari 2016
Meer nieuws