Langstraat Vandaag

Buurttoezichtteam in Waalwijk aan de slag

Donderdag 8 september 2016 door redactie

In de gemeente Waalwijk is een buurttoezichtteam gestart. Burgemeester Kleijngeld en politiechef Van der Vliet reikten woensdagavond de eerste hesjes aan de teamleden uit. Daarna liepen zij met het buurttoezichtteam een korte ronde door Waalwijk.

Het buurttoezichtteam bestaat uit twaalf enthousiaste inwoners die zich actief inzetten voor de veiligheid van hun wijk. De leden van het buurttoezichtteam lopen een aantal avonden per week in hun opvallende hesjes door diverse wijken in Waalwijk. 
Zij houden een extra oogje in het zeil en melden verdachte en onveilige situaties bij de politie.  Het buurttoezichtteam loopt regelmatig en zichtbaar rond in de wijk en vormt zo een extra drempel voor criminelen om toe te slaan.  

Burgemeester Kleijngeld: “Ik ben blij met deze enthousiaste club inwoners. Zij willen zich inzetten voor de veiligheid van hun wijk en dat vind ik waardevol. Hoe meer ogen en oren er in de wijk gericht zijn op veiligheid, hoe beter dat is. Natuurlijk hoeven zij dit niet alleen te doen. Gemeente en politie doen er uiteraard ook alles aan om Waalwijk veilig te houden. Met z’n allen maken we hiermee een vuist tegen criminaliteit.”

Waalwijk kent al een groot aantal buurtpreventieteams. Deze buurtpreventieteams zetten zich ook in voor de veiligheid in hun eigen wijken. Zij signaleren onwenselijke zaken en geven dit door aan de gemeente of politie. De buurtpreventieteams lopen niet zichtbaar rond in de wijken. Het nieuwe buurttoezichtteam is zichtbaar aanwezig en breed inzetbaar in diverse Waalwijkse wijken.
Meer nieuws