Langstraat Vandaag

Burgemeester Hamming strijdt tegen de drugsmaffia

Dinsdag 7 april 2015 door redactie

Dinsdagavond 7 april was Burgemeester Hamming van de gemeente Heusden te zien bij het programma Brandpunt over de drugsmaffia. Frans de Poel nam in de haven van Heusden een interview met stevige woorden af bij Hamming: “We gaan niet aan de kant voor dit soort type mensen. Het is uitroken, opzouten, wegwezen.”.

Steeds duidelijker word dat de georganiseerde misdaad niet alleen in Colombia en Amsterdam zit maar ook in het Brabantse Land. Het is inmiddels bekend als de wiettuin van Europa. Er worden honderden miljoenen euro’s verdiend. De eerste wiet-miljardairs zijn inmiddels door de politie gesignaleerd meldt Brandpunt.

In de 3 jaar dat Hamming burgemeester van Heusden is heeft hij tientallen panden gesloten. “Vorig jaar hebben we een XTC laboratorium ontmantelt vol met vaten zoutzuur boven een winkel. Als deze waren gaan lekken had dit zeker een dodelijke afloop tot gevolg" vertelt Hamming.

Na 27 jaar werd er een sportschool in Drunen gesloten. Op die dag mocht Hamming les geven over het burgemeesterschap in groep 7. Eén van de kinderen vroeg waar hij mee bezig is. Hamming vertelde dat hij verantwoordelijk is voor de veiligheid en die dag een sportschool heeft gesloten want daar werd drugs gedeald. Eén van de leerlingen zei "Dat is toch niet mijn sportschool? Want die eigenaar is mijn held. Het kan toch niet zo zijn dat mijn held nu vast zit." Hamming: "Dan zie je dus dat kinderen helden hebben die aan de drugs zitten.".

De reportage is terug te kijken via uitzending gemist en wordt op TV herhaald op woensdag 8 april om 9.11 uur op NPO 2.

 

Foto: Frank van Manen
FireMultimedia Drunen

Meer nieuws