Langstraat Vandaag

Bowlen zit in ons bloed: Nederland pakt goud op het WK

Donderdag 18 januari 2018 door redactie

Advertorial | All American Bowling | Westerwoldeactueel.nl

Het is hem gelukt: als allereerste Nederlander heeft Xander van Mazijk goud gewonnen tijdens het WK in Las Vegas afgelopen november. Een unieke gebeurtenis: in zo’n 22 jaar is dat ons Nederlanders namelijk niet gelukt. Hoe goed zijn wij Groningers eigenlijk in bowlen? Of moeten we ons afvragen: hoe worden we er nog beter in?

 

Bowlen: hobby of topsport?

Als we aan bowlen denken, denken we vaak aan een gezellig avondje uit. Misschien in combinatie met een lekker hapje eten, plategrillen of als een bedrijfsuitje met collega’s. Bowlen is een laagdrempelige activiteit: iedereen kan het doen of kan het leren. Maar bowlen is dus ook een echte topsport.

 

Daar weten ze bij de Nederlandse Bowling Federatie (NBF) alles vanaf. Al sinds 1962 behartigen zij de belangen van bowlingverenigingen. De NBF organiseert niet alleen competities maar ook opleidingen voor trainers en wedstrijdleiders. In totaal zijn er zo’n 200 bowlingbanen bij de NBF aangesloten. Bij bijna iedere bowlingbaan is er wel een vereniging te vinden die fanatiek traint voor wedstrijden.

 

WK 50 plus bowlen

Bowlen is voor jong en oud. Zo is er ook speciaal voor senioren het WK 50 plus dat dit jaar in München werd gehouden. Om mee te doen aan het WK 50 plus zijn de Nederlanders een lang en uitdagend kwalificatietraject doorgegaan. Helaas wisten we op dit WK geen medailles in de wacht te slepen. Het Nederlands team kon niet aan eigen verwachtingen voldoen, zo meldt de Nederlandse Bowling Federatie. Het WK werd gedomineerd door de Amerikanen die negen van de tien medailles wisten te behalen. Over twee jaar is er weer een nieuwe kans voor het Nederlandse bowlingteam, dan zal het WK 50 plus in Las Vegas gehouden worden.

 

Zo leer je beter bowlen

Begint het al te kriebelen om weer eens te bowlen? Als je een goede training wilt volgen dan kun je terecht bij Bowlingvereniging Noordwijkerhout. Wekelijks trainen zij bij All American Bowling. Ook Nederlands Dubbelkampioen Jack Edelaar is daar op de baan te vinden. Bowlingvereniging Noordwijkerhout organiseert met regelmaat speciale introductieavonden voor nieuwe leden. Daar kun je leren met welke trucs je jouw tegenstander kunt verslaan.

 

Je hoeft natuurlijk niet direct de nieuwe Van Mazijk te worden. Maar een beetje competitie is altijd leuk, bijvoorbeeld met collega’s. Zo kun je bij All American bowling ook een clinic als teambuilding volgen. Dit programma wordt geheel naar wens en in onderling overleg samengesteld. Een bowling clinic is perfect te combineren met bijvoorbeeld een training, cursus, lezing of vergadering.

 

Tips & Tricks

Wil je alvast wat tips & tricks? Op de het Youtube kanaal van All American Bowling vind je verschillende video’s met bowlingtips. Welke bowlingschoenen zijn geschikt? Wat is voor jou de beste bal om mee te gooien? En hoe gooi je de perfect effectbal? In de video’s komen er allerlei vernuftige weetjes aan bod waar je misschien eerder nooit bij stil hebt gestaan. Aan de trainingen kan iedere liefhebber van de bowlingsport meedoen. All American Bowling is gevestigd in Zuid-Holland (Noordwijkerhout). Wij garanderen u dat het de moeite waard is om een dagje naar Noordwijkerhout te komen om een bezoek te brengen aan onze bowlingbaan. De trainingen zijn geheel vrijblijvend en perfect voor een sportieve en recreatieve start van je zondagmorgen.
Meer nieuws