Langstraat Vandaag

Bouw nieuwe sportaccommodatie op Dillenburg van start

Donderdag 9 april 2015 door redactie

Stichting Sportaccommodatie Dillenburg en de gemeente Heusden hebben woensdag 8 april jl. hun handtekening gezet onder de erfpachtovereenkomst voor de nieuwe sportaccommodatie op Dillenburg in Drunen. Hiermee is de weg vrij voor de bouw van een multifunctioneel sportgebouw met een dojo, een turnhal met vaste opstelling, een dansruimte en plek voor een fysiotherapeut. 

Eind 2013 tekenden gymnastiekvereniging SHJ, Judoclub Drunen (JCD) en de gemeente al een intentieovereenkomst met afspraken over hoe de gemeente het initiatief van deze verenigingen zou ondersteunen. Deze sportverenigingen hebben de Stichting Sportaccommodatie Dillenburg opgezet om de nieuwe sportaccommodatie in eigen beheer te realiseren en straks ook te exploiteren. De gemeente levert hiervoor een financiële bijdrage van maximaal € 850.000.

Echte doeners
“De initiatiefnemers van SHJ en JCD zijn echte doeners! Zij laten zien dat als je weet wat je wilt en daar helemaal voor gaat, je samen bergen kunt verzetten”, vertelt wethouder Hanne van Aart enthousiast. “Dit is dan ook een prachtig voorbeeld van Dromen. Doen. Heusden.”  

De omgevingsvergunning is inmiddels verleend. In mei starten de bouwwerkzaamheden. De stichting is daarmee de eerste die de schop in de grond zet in Dillenburg. 

Ontwikkeling Dillenburg
Dit plangebied tussen bedrijventerrein Groenewoud en het centrum van Drunen wordt nog verder ontwikkeld. Zo gaat de gemeente zelf ook een nieuwe sporthal bouwen ter vervanging van sporthal Onder de Bogen. In dit plan wordt verder onder meer de realisatie van woningbouw, bedrijfsruimten en een gezondheidscentrum meegenomen. 

 

Foto: SHJ Drunen
FireMultimedia Drunen

Meer nieuws