Langstraat Vandaag

Bouw Bol.com fulfilment center in Waalwijk van start

Dinsdag 16 februari 2016 door redactie

Met de eerste (blauwe) paal die vandaag in Waalwijk de grond in ging, is de start van de bouw van een eigen fulfilment center van bol.com een feit. Samen met de betrokken partijen en medewerkers gaven algemeen directeur Daniel Ropers en logistiek directeur Huub Vermeulen van bol.com samen met burgemeester Nol Kleijngeld en wethouder Sociale en Economische Zaken Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk het startsein voor de bouw.

Het nieuwe fulfilment center is ontworpen door logistiek adviesbureau Groenewout en FKG architecten aan de zaan en wordt gerealiseerd door aannemer Van Wijnen Rosmalen. Het center wordt gebouwd op het bedrijventerrein Haven Acht, ten noorden van de A59. De bouw neemt circa een jaar in beslag en de daaropvolgende maanden worden alle logistieke systemen geïnstalleerd door TGW. De grond, het pand en de apparatuur komen in eigen beheer van bol.com. Docdata, de huidige fulfilment-partner van bol.com, zal op de nieuwe locatie eveneens zorg dragen voor het personeel en de dagelijkse leiding. Bol.com streeft bij de bouw naar het behalen van ten minste de ‘Excellent’ score van het duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL.

De oplevering is naar verwachting in de tweede helft van 2017. Bij de opening beslaat het gebouw circa 50.000 m2 aan grondoppervlakte, wat gelijk staat aan ongeveer acht voetbalvelden en 135.000 m2 aan vloeroppervlakte.

Daniel Ropers, algemeen directeur van bol.com: “Een eigen fulfilment center met voldoende ruimte om verder te groeien zorgt ervoor dat we ons assortiment van tien miljoen artikelen en diensten zoals ‘Vandaag Ophalen’ en ‘Logistiek via bol.com’ kunnen blijven uitbreiden. Ook biedt het de mogelijkheid om verder te kunnen innoveren in een nog snellere en betrouwbaardere levering en service, waarbij gemak en keuze voor onze klanten voorop staat.”


Foto: V.l.n.r. burgemeester Nol Kleijngeld, logistiek directeur bol.com Huub Vermeulen, wethouder Sociale en Economische zaken Ronald Bakker en algemeen directeur bol.com Daniel Ropers.
Meer nieuws