Langstraat Vandaag

Bol.com bouwt eigen fulfilment center in Waalwijk

Donderdag 9 juli 2015 door redactie

Waalwijk - Bol.com start begin 2016 met de bouw van een eigen fulfilment center in Waalwijk. "Deze ontwikkeling moet ervoor zorgen dat bol.com ook in de toekomst kan blijven groeien en innoveren, zodat klanten kunnen kiezen uit een nog breder assortiment en kunnen rekenen op de snelste levering en een maximale service." Het nieuwe fulfilment center, dat in 2017 zijn deuren zal openen, creëert in de toekomst zo’n 1.000 banen voor Waalwijk en omgeving. Docdata, de huidige fulfilment-partner van bol.com, zal op de nieuwe locatie eveneens zorg dragen voor het personeel en de dagelijkse leiding en bol.com ondersteunen bij de ontwikkeling van innovaties. 

Het nieuwe fulfilment center wordt gebouwd op het bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk. Bij de opening zal het circa 50.000m2 grondoppervlakte hebben, wat te vergelijken is met zeven voetbalvelden. De komst van het nieuwe bol.com fulfilment center betekent voor Waalwijk en omgeving opnieuw een groei in het aantal arbeidsplaatsen. Ronald Bakker, wethouder Sociale en Economische Zaken van Waalwijk: “We hebben het terrein Haven Acht ontwikkeld voor de huisvesting van bedrijven. Waalwijk, en met name dit terrein, zijn goed gepositioneerd voor zowel Nederland als België en zijn gunstig gelegen ten opzichte van de snelweg en de nog te realiseren containerterminal aan de Maas, een logistiek erg belangrijk project voor Waalwijk. We vinden het een heel mooie ontwikkeling dat bol.com op deze plek een fulfilment center laat bouwen. Dit betekent voor de toekomst extra arbeidsplaatsen, via Docdata, voor inwoners van Waalwijk en omgeving. Als gemeente zullen we er samen met bol.com en Docdata alles aan doen om deze banen in te vullen door werkzoekenden uit Waalwijk en omgeving. Dit geldt ook voor mensen met een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt.” Volgens gedeputeerde Bert Pauli wordt de logistieke positie van Midden-Brabant versterkt met het nieuwe fulfilment center. “Brabant, en in dit geval Waalwijk, blijken hotspots te zijn voor snel groeiende ondernemingen op het gebied van internetverkopen en fijnmazige distributie. Goed dat het nieuwe center ook leidt tot krachtige samenwerking tussen bol.com, Docdata en de overheid om regionale werkzoekenden aan een baan te helpen.” Werving van het personeel gebeurt in de loop van 2016. Op wat voor termijn de 1000 arbeidsplaatsen ingevuld kunnen worden is nog niet bekend.

Bij de bouw van het nieuwe fulfilment center wordt rekening gehouden met duurzame en energievriendelijke oplossingen, zoals het recyclen van water en het toepassen van hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en een optimaal werkklimaat. Bol.com streeft hierbij naar het behalen van de ‘Excellent’ score van het duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL.
Meer nieuws