Langstraat Vandaag

Bakkerijmachinefabriek Benier verhuist naar Heusden

Donderdag 2 juli 2015 door redactie

Benier Nederland BV, fabrikant van deegverwerkingsmachines voor bakkerijen over de hele wereld, verhuist van ’s-Hertogenbosch naar Heusden. De Kaak Groep, het moederbedrijf van Benier, heeft 2,7 hectare grond gekocht op bedrijvenpark Het Hoog II in Nieuwkuijk. Ook de jongste dochteronderneming van de Kaak Groep, DrieM vestigt zich hier. Bedrijvenpark Het Hoog ligt in Nieuwkuijk direct aan de noordzijde van de A59. Benier wordt het eerste bedrijf op Het Hoog II.

“We zijn ontzettend blij met deze grote transactie. Ook zijn we er trots op dat een modern innovatief bedrijf als Benier juist voor Het Hoog heeft gekozen”, vertelt verantwoordelijk wethouder Mart van der Poel. “Benier en DrieM hebben een grote aantrekkingskracht op andere zakelijke relaties. Dit is goed voor onze lokale economie.” Vandaag ondertekende burgemeester Jan Hamming met Jan Kaak (grootaandeelhouder) en Lodewijk van der Borg (CEO) van de Kaak Groep, de koopovereenkomst.

Liefde voor deeg

Benier ontwikkelt en bouwt al sinds 1896 machines voor de industriële productie van deeg voor brood en aanverwante producten. DrieM bouwt lijnen voor het continu verwerken van deeg. Allerlei soorten brood, stokbroden, broodjes en ook pizzabodems worden met deeg uit de machines van Benier en DrieM wereldwijd geproduceerd.

“Kaak Groep is, met een jaaromzet van ca. € 140 miljoen marktleider op het gebied van het bouwen van complete industriële broodbakkerijen en biedt werkgelegenheid aan 800 medewerkers in vijf landen. “Ook Benier en DrieM (samen 160 medewerkers) maken de laatste jaren een sterke groei door, waardoor een nieuwe locatie nodig werd om een moderne machinefabriek te kunnen bouwen die is toegerust op de modernste productiemethodes”, licht Erik van Opstal, algemeen directeur van Benier, toe. “Wij bieden dan ook groeiende, hoogwaardige werkgelegenheid voor technici op alle niveaus. Er is bewust gezocht naar een locatie nabij de huidige vestiging. Wij zijn erg blij met Het Hoog en verwachten daar een reeks van jaren vooruit te kunnen.”

 

Broden proeven

Naast een productiehal, een kantoorruimte en een magazijn gaat Kaak Groep op de hoek langs de Abt van Engelenlaan ook het Kaak Groep Technology Center bouwen. De nieuwbouw biedt straks ruimte voor 250 medewerkers. “Klanten uit de hele wereld komen dus straks naar Nieuwkuijk om hun nieuwe machine in werking te zien in de proefbakkerij”, aldus economiewethouder Hanne van Aart. Met het oog op de toekomst heeft de Kaak Groep ook een optie op 1,35 hectare extra bouwgrond.
Meer nieuws