Langstraat Vandaag

Back to school: heb jij al je schoolspullen al in huis?

Dinsdag 28 augustus 2018 door redactie

De scholen zijn weer begonnen. Het leuke aan een nieuw schooljaar is het aanschaffen van schoolspullen. Heb jij al je benodigdheden al aangeschaft of ben je nog op zoek? Welke spullen zijn nu echt onmisbaar?

 

Waar koop jij je schoolspullen?

Of je nu naar het voortgezet onderwijs gaat of naar het beroepsonderwijs, spullen voor school en voor het maken van je huiswerk heb je altijd nodig. Vaak ontvangen scholieren een lijstje van de school met de artikelen die ze aan moeten schaffen. Jarenlang is de Schoolcampus van de V&D dé plek geweest om je schoolspullen aan te schaffen. Sinds deze plek er niet meer is, kopen scholieren en studenten veelal hun schoolartikelen online. Of bij de boekhandel in de buurt. Ook worden schoolspullen als rekenmachines, studieboeken, woordenboeken en de Bosatlas via Marktplaats gekocht. Dat je daarbij wel moet uitkijken voor oplichters blijkt uit een artikel in De Telegraaf. Daaruit wordt zonneklaar duidelijk dat het veel verstandiger is om je spullen veilig bij een boekhandel of bij een erkende webshop aan te schaffen.

 

Nieuw jaar, nieuwe tas.

Tijdens je studietijd is een laptop onmisbaar voor het maken van je huiswerk of om tijdens de lessen gebruik te kunnen maken van een speciaal programma of van een benodigde app. Vaak wordt er van school uit een bepaald type laptop geadviseerd. Om die te vervoeren van en naar school is een stevige schooltas geen overbodige luxe. Eigenlijk is een nieuwe tas de start van het schooljaar. Rugzakken zijn er in allerlei soorten en maten. Bepaal vooraf goed wat er allemaal in je rugzak moet worden meegenomen. Naast een laptop zijn dat misschien ook nog wel boeken, een etui, etenswaren en drinken. Rugzakken hebben een bepaalde inhoudsmaat. Als je weet wat je allemaal mee gaat nemen naar de les weet je ook welke tas jij nodig hebt.

 

Woordenboek of Bosatlas nodig?

Schoolspullen als woordenboeken of De Bosatlas zijn handig om te hebben maar in de praktijk blijkt dat ze niet vaak nodig zijn. En dan is het toch een dure aanschaf. Heb je echt wel de nieuwste editie nodig? Je kunt ze tweedehands kopen. Maar als je zeker wilt weten dat je de juiste versie hebt of een nieuw exemplaar wilt, kun je ze beter nieuw kopen. Woordenboeken en Bosatlassen worden steeds bijgewerkt en soms mis je dan relevante informatie.

 

Wat kun je wel altijd goed gebruiken?

Er zijn ook artikelen die altijd goed van pas komen: pennen, potloden, een passer en een geodriehoek horen gewoon in je etui thuis. Maar ook collegeblokken en schriften zijn handig. Soms zijn bepaalde artikelen verplicht om aan te schaffen voor de opleiding die je gaat doen. Voor bepaalde schoolvakken is het noodzakelijk om een grafische rekenmachine te hebben.

 

Bestellen maar!

Online je schoolspullen bestellen is handig, snel en ook voordelig. Vanaf de bank bestel je in slechts een paar klikken wat je nodig hebt en het wordt vaak de volgende dag al thuisbezorgd. Stumpel.nl maakt jouw bestelling graag klaar. Onze webshop biedt een ruim assortiment aan schoolspullen als schooltassen, rekenmachines, woordenboeken, pennen, potloden en nog veel meer. Vanaf 20 euro wordt je bestelling gratis thuisbezorgd. Door onze ervaring van maar liefst ruim 135 jaar hebben wij enorm veel kennis opgebouwd zodat wij je uitstekend van dienst kunnen zijn. Heb je een vraag? Mail dan naar info@stumpel.nl.  

 
Meer nieuws