Langstraat Vandaag

Anonieme tip leidt naar hennepkwekerijen

Woensdag 27 mei 2015 door redactie

woensdag 27 mei heeft het Hennepteam Hart van Brabant in samenwerking met de gemeente en Enexis naar aanleiding van een anonieme melding een onderzoek ingesteld op twee lokaties in het buitengebied. Zowel in een bedrijfspand aan de Bevrijdingsweg te Kaatsheuvel als in een loods aan de Winterdijk te Sprang-Capelle werd een inval gedaan. In beide panden werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

In het pand in Kaatsheuvel werden 950 hennepplanten en 400 hennepstekken aangetroffen. In de loods in Sprang-Capelle werden 420 hennepplanten aangetroffen. In totaal werden er vier verdachten aangehouden. Er zal een nader onderzoek worden ingesteld.

Oproep politie
De politie en de gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar  Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Meer nieuws