Langstraat Vandaag

Aftellen naar de gemeenteraadsverkiezingen in Heusden

Donderdag 8 maart 2018 door redactie

Over iets minder dan twee weken, op woensdag 21 maart 2018 mag u weer naar de stembus. Niet alleen voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad maar ook voor het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. GroenLinks is weer terug van weggeweest, deze partij deed afgelopen gemeenteraadsverkiezingen niet mee. Hierdoor heeft u de keuze uit 9 partijen:

Gemeentebelangen

gemeentebelangen haalde in 2014 6 zetels, evenveel als in 2010. Lijsttrekker Caspar van den Brandt zit inmiddels al 24 jaar in de gemeenteraad van Heusden. Bekijk hier het verkiezingsprogramma van Gemeentebelangen.

D.M.P. Heusden

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen groeide D.M.P Heusden van 4 naar 5 zetels. Vanaf 2010 behoort DMP Heusden tot de coalitie. Bekijk het verkiezingsprogramma van D.M.P op hun website.

Heusden Transparant

Heusden Transparant deed in 2014 voor de eerste keer mee. Ten koste van Heusden één haalde Heusden Transparant maarliefst 3 zetels. Lees het beleidsprogramma met de titel “Inwoners staan Centraal!” op de website van Heusden Transparant.

Heusden één

Heusden één had het bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen moeilijk. Ze gingen van 7 naar 3 zetels. Net als in 2014 is Mart van der Poel de lijsttrekker van deze partij. Bekijk het verkiezingsprogramma op de website van Heusden één.

CDA

Afgelopen twee periodes haalde CDA Heusden 3 zetels. Op de kandidantenlijst van CDA Heusden staan 6 nieuwe kandidaten met als lijsttrekker Jos Levink. Het verkiezingsprogramma van CDA Heusden is hier te vinden.

VVD

Ook VVD Heusden had de afgelopen twee periodes 3 zetels. Lijsttrekker Thom Blankers zit sinds 2014 in de gemeenteraad. Download het verkiezingsprogramma van VVD Heusden op hun website.

Partij van de Arbeid

In 2010 en 2014 haalde Partij van de Arbeid Heusden 2 zetels. Lijsttrekker is Ronald Heesbeen. Bekijk hier het verkiezingsprogramma van Partij van de Arbeid Heusden.

D66

In 2014 haalde D66 Heusden 2 zetels. Lijststrekker Han Vonk heeft plaats gemaakt voor Aart Jan Gorter. Lees hier het verkiezingsprogramma van D66 Heusden.

GroenLinks

In 2014 deed GroenLinks niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Met lijststrekker Frits ten Cate uit Drunen doet GroenLinks Heusden nu weer mee. In 2010 had GroenLinks één zetel. Bekijk de standpunten van GroenLinks Heusden op de website.
Meer nieuws