Langstraat Vandaag

4 Redenen om als hovenier te werken

Maandag 21 februari 2022 door redactie

Praktische beroepen zijn van grote waarde voor onze samenleving. Wanneer je met je handen komt te werken en met de groene omgeving aan de slag gaat, zul je ongetwijfeld veel lichaamsbeweging maken waar zelfs de gespierde jongens in de sportschool jaloers op zouden zijn! Je handen gebruiken is ook belangrijk voor het behoud van een gezonde stemming, dus het is een geweldige manier om je lichaam en geest in topvorm te houden. We geven je hier nog vier redenen waarom je een loopbaan als hovenier zou moeten kiezen!

1. Genoeg posities op instapniveau

In veel gevallen hoef je geen relevante ervaring te hebben om in de groensector aan de slag te gaan, en kun je gemakkelijk de arbeidsmarkt betreden! Dit betekent dat je tegelijkertijd kan leren en werken als hovenier. De belangrijkste eisen zijn leergierigheid en het vermogen om in weer en wind te werken.

2. Je kunt mensen helpen om hun tuinen mooier te maken

Een ander mooi voordeel van hovenier zijn is dat je de tuinen van anderen en de publieke omgeving gewoon mooier kunt maken. Als je voor een particulier tuin- en landschapsbedrijf werkt, is het vaak jouw taak om de tuinen van de mensen mooier te maken. Mensen zullen op jouw deskundigheid  vertrouwen wanneer ze moeten beslissen welke materialen moeten worden gebruikt, hoeveel geld aan de tuin moet worden besteed, enzovoort. Door als tuinman te werken, leer je dus ook veel verschillende mensen kennen met wie je weken of zelfs maanden samenwerkt, vooral als het om vrij veeleisende projecten gaat.

3. Een ruimte voor het uiten van je creativiteit

Tuinieren is de ideale werkplek voor creativiteit. Daar waar veel klussen op het kantoor vaak gestandaardiseerd zijn, krijgen hoveniers minder vaak te maken met standaardplannen. Dat komt omdat je in de groenvoorziening in verschillende omstandigheden en situaties komt te werken die vereisen dat je een probleemoplosser bent en met verschillende creatieve oplossingen op de proppen moet komen.

4. Begin je eigen zaak

Wanneer je meer ervaren wordt met het werken in het groen kun je na de leercurve gemakkelijk zelfstandig ondernemer worden en verschillende klanten helpen met hun groenprojecten.  Door tijdens je eerste jaren in loondienst de essentiële kennis van groenvoorziening op te doen, kun je later zelf de touwtjes in handen nemen  en beslissen hoe jouw werkdag eruit zal zien.

 

Werken met je groene vingers kan dus zeer lonend zijn! Ben je op zoek naar relevante vacatures voor in de groenvoorziening? Kijk dan eens naar vacatures waar je kan specialiseren in praktisch werk in de groenbranche, zelfs als je geen ervaring hebt.
Meer nieuws