Langstraat Vandaag

3 aanhoudingen in Nieuwkuijk na geweld tegen politie

Dinsdag 9 februari 2016 door redactie

Nieuwkuijk - De politie heeft vannacht stevig ingegrepen bij een uitgaansgelegenheid aan de Nieuwkuijksestraat in Nieuwkuijk toen een aantal stappers zich tegen hen keerde. Daarbij is gebruik gemaakt van diensthonden en de wapenstok. Politiemensen raakten ingesloten, werden geslagen en moesten assistentie van andere eenheden inroepen. Uiteindelijk zijn er drie personen aangehouden en ingesloten.

Rond 3.30 uur kregen surveillerende agenten een melding dat er op straat  buiten het uitgaanscentrum gevochten werd. Toen ze daar aankwamen werd er weliswaar niet meer gevochten, maar er hing nog wel een grimmige sfeer. Om de rust terug te laten keren in de straat sommeerden de aanwezige agenten het rondhangend uitgaanspubliek om te vertrekken. Een deel van het publiek keerde zich daarop tegen de agenten, waardoor de politiemensen met spoed de hulp van collega’s moesten inroepen.

Ingesloten
De agenten die ter assistentie kwamen zagen dat hun collega’s op straat werden ingesloten door diverse grote groepen jongeren. Er was hevig verzet bij de jongeren, ook toen een van hen geboeid werd. Omstanders probeerden te verhinderen dat deze jongen in de politieauto werd gezet. De agenten werden hierbij ingesloten en werden geduwd en geslagen. Een politieman raakte daarbij gewond aan zijn hand. Er werden vervolgens twee politiehonden ingezet om hen te ontzetten. De jongeren werden gesommeerd te vertrekken, wat ze niet deden. Daarop zijn ze door gebruik  van de wapenstok en de inzet van politiehonden achteruit gedwongen. Een persoon die het dienstbevel niet opvolgde werd door de diensthond in zijn arm gebeten. Ook een andere persoon is gebeten

Aanhoudingen
Er werden drie mannen aangehouden en afgevoerd naar het politiebureau in Den Bosch. Het gaat om twee Drunenaren van 19 jaar en één van 18 jaar. Zij worden verdacht van mishandeling, bedreiging, beletten/belemmeren en niet voldoen aan een politiebevel of vordering.
Meer nieuws