Langstraat Vandaag

252 arbeidsmigranten naar de Altenaweg in Waalwijk

Donderdag 13 oktober 2016 door redactie

Waalwijk - De gemeente Waalwijk geeft toestemming om in het leegstaande gebouw van Wärtsilä aan de Altenaweg arbeidsmigranten te huisvesten. De eigenaren, de Waalwijkse ondernemers Ted van den Besselaar en John Sars, willen er samen met het bedrijf TenS Group, maximaal 252 arbeidsmigranten in 126 kamers onderdak bieden.

Het Wärtsilä pand staat op het bedrijventerrein Haven. Hoewel het bestemmingsplan niet uitgaat van kamerbewoning verleent de gemeente toestemming. Er zijn geen veiligheidsriscio’s voor de toekomstige bewoners. Ook is het onderkomen straks dicht bij alle voorzieningen in de stad aan de zuidkant van de A59 en staat het vlakbij het werk van de toekomstige bewoners.

De bewoners delen straks met maximaal zes personen een douche, toilet en keuken. Parkeren gebeurt op het terrein zelf. De regels van de gemeente Waalwijk schrijven voor dat er een professionele beheerder in het pand komt en dat er een huishoudelijk regelement is met duidelijke afspraken. De initiatiefnemers zullen de directe omgeving op korte termijn persoonlijk inlichten over hun plannen. Zij hopen het onderkomen in april 2017 te openen. 
Meer nieuws