Langstraat Vandaag

100 nieuwe woningen in nieuwe woonwijk Elshout

Donderdag 21 juli 2016 door redactie

Elshout - De kern Elshout krijgt er de komende jaren een nieuwe woonwijk bij, De Gorsen. Hiervoor hebben wethouder Mart van der Poel en P. Tankens van Tankens Beleggingsmaatschappij B.V. op woensdag 20 juli hun handtekening gezet. 

De ondertekening volgt na het collegebesluit van dinsdag 19 juli waarin de gemeente vastlegt gronden in het plangebied aan Tankens Beleggingsmaatschappij B.V te verkopen. Tankens is al eigenaar van een deel van de gronden in het plangebied. De overige grond was van de gemeente. Door de verkoop komt de ontwikkeling van de Gorsen nu in handen van één partij.

De Gorsen is een gebied van circa 5 ha groot en ligt tussen de Mayweg in het zuiden en de Kerkstraat in het noorden. De komende jaren worden er, in fasen, maximaal 100 woningen gebouwd. In de wijk komen verschillende typen woningen. Het precieze type en de verdeling is nog niet bekend. De ontwikkelaar werkt eerst een stedenbouwkundig plan uit, waarna een bestemmingsplan wordt opgesteld. De bouw van de eerste woningen start op zijn vroegst begin 2018. 
Meer nieuws